ΛΥΔΙΑ

Ημέρα: 08/04/2026 Θρησκευτικά Ανατολική Μακεδονία / Καβάλα
Το πρόγραμμα μεταδίδεται με υπότιτλους. Ιστορική - βιογραφική σειρά. Επεισόδιο 02. Οι ξεριζωμένοι από την Καππαδοκία γιορτάζουν την Κοίμηση της Θεοτόκου μακριά από το χωριό τους, με μια υπαίθρια λειτουργία. Φτάνουν στον Πειραιά στις 14 Σεπτεμβρίου, περιμένοντας να βρουν τη μάνα Ελλάδα που θα τους αγκαλιάσει, συναντούν όμως πάρα πολλές δυσκολίες και προβλήματα. Ο πατέρας του μικρού Αρσενίου, που είναι ο πρόεδρος της κοινότητας, προσπαθεί με την καθοδήγηση του γέροντα Αρσενίου να κρατάει ισορροπίες και να λύνει τα προβλήματα. Ο γέροντας Αρσένιος προλέγει ότι θα πάνε σε ένα νησί και ότι αυτός θα «κοιμηθεί» εκεί σε σαράντα μέρες. Την επόμενη μέρα τους στέλνουν στην Κέρκυρα. Εκεί μένουν προσωρινά στο κάστρο της πόλης. Πρωταγωνιστούν: Νικήτας Τσακίρογλου, Σμαράγδα Σμυρναίου, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Χριστίνα Παυλίδου, Δημήτρης Ήμελλος, Δρόσος Σκώτης, Δέσποινα Γκάτζιου. Στον ρόλο του Αγίου Παϊσίου, ο Προκόπης Αγαθοκλέους. Στον ρόλο του Γέροντα Κυρίλλου, ο Γιώργος Αρμένης. Στον ρόλο του βοσκού Θόδωρου, ο Γιάννης Στάνκογλου. Στον ρόλο του Ηγούμενου Καλλίνικου, ο Κώστας Αποστολάκης. Στον ρόλο της κυρά-Γιώργαινας, η Ρηνιώ Κυριαζή. Στον ρόλο του Αρσενίου Εζνεπίδη, ο Παΐσιος Έξαρχος. Εκτέλεση παραγωγής: GREEN OLIVE FILMS. Παραγωγή: Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος, ο Γραικός. Πρωτότυπη μουσική: Tuomas Kantelinen.
Διαφήμιση
Θρησκευτικό ντοκιμαντέρ. Μέρος Α'. Τον βίο του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου, τις πιέσεις που του ασκούσαν οι Τούρκοι για να αλλαξοπιστήσει καθώς και τα καραβάνια προσκυνητών που καταφθάνουν καθημερινά για να τον προσκυνήσουν, καταγράφει το ντοκιμαντέρ του Ινστιτούτου «Άγιος Μάξιμος ο Γραικός». Έρευνα - σενάριο και δημοσιογραφική παραγωγή Δημήτρης Στρουμπάκος. Μέρος Β΄. Το Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός σε συνεργασία με τον όμιλο Παραπολιτικά media, προβάλλουν το 2o μέρος του ντοκιμαντέρ Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος «Ο Άγιος της υπομονής», που παρουσιάζει όλες τις πληροφορίες για τη μεταφορά του ιερού λειψάνου από το λιμάνι της Μερσίνας, μέχρι το Νέο Προκόπιο Ευβοίας. Σενάριο, έρευνα, δημοσιογραφική παραγωγή: Δημήτρης Στρουμπάκος.
Ελληνική σειρά. Επεισόδιο 544. Ο Ανδρέας βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση όταν αποκαλύπτεται ότι στο παρελθόν είχε απατήσει μια φορά την Έλσα. Φοβάται πως αν της το πει θα την χάσει και αποφασίζει να μην της πει τίποτα. Η Ρεγγίνα απ' την πλευρά της προσπαθεί να την πείσει, ότι δεν συμβαίνει τίποτα και απλώς πρόκειται για μία τρελή που προσπαθεί να την χωρίσει απ' τον Ανδρέα. Στο μεταξύ ο Στράτος, η Ρεγγίνα, η Έλσα και ο Αντρέας, αποφασίζουν να περάσουν στην επίθεση και να χτυπήσουν τον Άγγελο πρώτοι με την βοήθεια πολύτιμων συμμάχων. Πρωταγωνιστούν: Κάτια Δανδουλάκη, Κώστας Καζάκος,Κώστας Αρζόγλου, Μαριάννα Τουμασάτου, Ελισάβετ Μουτάφη, Αλέξανδρος Σταύρου, Μάντυ Λάμπου, Παναγιώτης Μπουγιούρης, Βίκυ Μαραγκάκη, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Γρηγόρης Σταμούλης, Μαρίνα Ασλάνογλου, Κωσταντίνος Μάνος, Γιώργος Δεπάστας, Δήμητρα Δουμένη, Χριστίνα Διαμαντή. Χρήστος ο Νίκος Σεργιανόπουλος. Αντώνης ο Κωσταντίνος Κωσταντόπουλος. Στον ρόλο του Άγγελου, ο Δάνης Κατρανίδης. Θεόφιλος, ο Παύλος Χαϊκάλης. Σενάριο: Έλενα Ακρίτα - Γιώργος Κυρίτσης. Σκηνοθεσία: Γιάννης Βασιλειάδης, Ευγενία Οικονόμου, Γιώργος Σιούγας. Οργάνωση Εκτ. Παραγ.: Θοδωρής Κόντος, Αντιγόνη Κανελοπούλου. Σκηνογράφος: Αντώνης Χαλκιάς. Μουσική επιμέλεια: Βαγγέλης Μπαρκούζος. Μουσική Σήματος: Νίκος Πατρελάκης. Ενδυματολόγος: Μαρία Μαγγίρα. Διευθ. Φωτογραφίας: Κώστας Καπλάνης, Σωκράτης Μιχαλόπουλος. Executive producer: Νίνος Ελματζιόγλου. Εκτέλεση παραγωγής: ΕΨΙΛΟΝ.
Ελληνική σειρά. Επεισόδιο 122: Η Πεθερά Δυτικών Προαστίων, Μέρος Β. Η Χαρίκλεια ξετινάζεται οικονομικά για να έχει η Αμάντα την πλούσια ζωή που έχει συνηθίσει. Η Αμάντα κι ο Βλάσης, εγκαταστημένοι στην παράγκα της αυλής του αυθαίρετου, όλη μέρα ή θα είναι στο κρεβάτι ή η Αμάντα μόνη της στο ψυγείο. Η Σόφη μαθαίνει για το γάμο και αποπειράται, ν' αυτοκτονήσει. Η Αμάντα γνωρίζει στην 40αρα φίλη της, Ράνια, τον κολλητό του Βλάση, τον Νότη, και γίνονται ζευγαράκια. Τα λεφτά της Χαρίκλειας τελειώνουν κι έτσι οργανώνει μια δήθεν κλοπή των πανάκριβων ρούχων, που έχει στην παράγκα η Αμάντα. Με τα πολλά, η Αμάντα και μετά από άρνηση των δικών της να την βοηθήσουν οικονομικά, αποφασίζει να διαρρήξει με τον Βλάση το σπίτι της, για να πάρει τις πιστωτικές της κάρτες. Ο ζωηρός, όμως, μπαμπάς Χρυσός πιάνεται στα πράσα με πονηρή ύπαρξη κι έτσι, εκβιαζόμενος, αναγκάζεται να δεχθεί τον Βλάση για γαμπρό και τη Χαρίκλεια για συμπεθέρα... Παίζουν: Νένα Μεντή (Χαρίκλεια), Σοφία Βογιατζάκη (Αμάντα), Γιώργος Γεροντιδάκης (Βλάσης), Κωνσταντίνα Λαδοπούλου (Σόφη), Ζωή Ρηγοπούλου (Τασία), Θάλεια Παπάζογλου (Νταίζη), Ηλίας Ζερβός (Πάνος), Έλενα Παπαβασιλείου (Ράνια), Γιάννης Στεφόπουλος (Θανάσης, μπακάλης), Λεονάρντο Σφουντούρης (Νότης), Κωνσταντίνος Καλαβρυτινός (Σεκιουριτάς), Ζήσης Ρούμπος (Αστυνόμος), Τσαμπίκα Φεσάκη (Δικηγόρος), Παναγιώτης Μαρίνος (Ψυχολόγος), Ελένη Καρβέλη (Καθαρίστρια). Στο ρόλο της αφηγήτριας, η Βίκυ Σταυροπούλου. Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Πετρινιώτης. Σενάριο: Μάρω Μπουρδάκου, Κατερίνα Φράπα. Διεύθυνση Παραγωγής: Γιάννης Σταντζόπουλος. Μουσική Επιμέλεια: Ασημάκης Κοντογιάννης. Σκηνογραφία: Κατερίνα Ζουράρη. Ενδυματολογία: Κατερίνα Βαμβακά. Διεύθυνση Φωτογραφίας: Αλέξης Πηλός. Μοντάζ: Πάνος Πολύζος. Εκτέλεση Παραγωγής: Sonar TV.
Ενημερωτική εκπομπή με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη. Το σταθερό σημείο αναφοράς για την πρωινή ενημέρωση των πολιτών, εδώ και έξι σεζόν. Η «γέφυρα» ανάμεσα στην κοινωνία και την ουσιαστική πληροφόρηση. Με σταθερό προσανατολισμό στην ποιότητα και την αξιοπιστία, η εκπομπή συνεχίζει να αναδεικνύει τόσο τις προκλήσεις, όσο και τις ευκαιρίες της καθημερινότητας, επιβεβαιώνοντας τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στον τηλεοπτικό χάρτη. Με πλούσιο ρεπορτάζ, έγκαιρες αναλύσεις, ζωντανές συνδέσεις και καλεσμένους τους «διαμορφωτές» της επικαιρότητας, η «Κοινωνία Ώρα MEGA» παραμένει πιστή στη δέσμευσή της να αφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας, να προβληματίζει και να κινητοποιεί. Αρχισυντάκτης: Βασίλης Πελέκης.
09:20–12:45
K8
Ψυχαγωγική εκπομπή με τη Φαίη Σκορδά. Το «Buongiorno», η επιτυχημένη ψυχαγωγική εκπομπή του MEGA, συνεχίζει για δεύτερη σεζόν. Η Φαίη Σκορδά, με την έμφυτη ζεστασιά, την ευγένεια και την ικανότητά της να συνδέεται αληθινά με το κοινό, καλωσορίζει καθημερινά τους τηλεθεατές με χαμόγελο, αισιοδοξία και ενέργεια. Μαζί της: ο Δημήτρης Ουγγαρέζος με το εύστοχο σχόλιο, η Νάνσυ Νικολαΐδου με την κριτική ματιά, η Ευάννα Ζουμπούρογλου με τη φρέσκια δυναμική, η Κατερίνα Ζαρίφη με το αστείρευτο χιούμορ, ο Άρης Καβατζίκης με την ανεπιτήδευτη θετική διάθεση. Ο Ιάσονας Τσόλης μεταφέρει την τρέχουσα επικαιρότητα. Ο Ανδρέας Μικρούτσικος συνεχίζει και φέτος, ως η φωνή που ανατρέπει τις ισορροπίες με τον ξεχωριστό, αιχμηρό λόγο του. Η Βίκυ Παγιατάκη παρουσιάζει τις αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας, ενώ ο Δημήτρης Σκαρμούτσος προτείνει πρωτότυπες συνταγές και ιδέες για το καθημερινό τραπέζι.
Τα γεγονότα στις πραγματικές τους διαστάσεις. Όλες οι εξελίξεις στην ελληνική και διεθνή επικαιρότητα την ώρα που συμβαίνουν. Το πρώτο δελτίο ειδήσεων της ημέρας που δίνει ψύχραιμα και αντικειμενικά μια ολοκληρωμένη εικόνα όλων των σημαντικών ειδήσεων. Με τη Δώρα Αναγνωστοπούλου.
Το πρόγραμμα παρέχει την επιλογή υποτίτλων. Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο στη νοηματική. Με τη Δώρα Αναγνωστοπούλου.
Διαφήμιση
Το πρόγραμμα παρέχει την επιλογή υποτίτλων. Ελληνική σειρά. Επεισόδιο 21. Μετά την πρόταση της Χριστίνας στον Αντώνη να χωρίσουν, ο Αντώνης το δέχεται και εξαφανίζεται από παντού. Η Χριστίνα, που έχει ήδη μετανιώσει, νιώθει να τρελαίνεται με την απουσία του. Ψάχνει κάθε τρόπο για να τον δει και να του μιλήσει. Αποφασίζουν μαζί με τη Σάσα να οργανώσουν ψεύτικα γενέθλια της Ασπασίας και να καλέσουν στο πάρτυ τον Αντώνη. Ο Αντώνης εμφανίζεται αλλά τα πράγματα δεν εξελίσσονται θετικά για τη Χριστίνα. Παίζουν: Άννα Παναγιωτοπούλου (Χριστίνα Μαρκάτου), Κατιάνα Μπαλανίκα (Σάσα), Μαρία Καβογιάννη (Ασπασία), Παύλος Ορκόπουλος (Λουκάς), Κατερίνα Ζιώγου (Ντορίτα), Θανάσης Ευθυμιάδης (Αντώνης), Μαρία Φωκά (Όλγα). Σενάριο-σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ρήγας. Σκηνικά: Ντίνος Πετράτος. Ενδυματολόγος: Έβελυν Σιούπη, Νανά Σμυρνή. Διευθυντής φωτογραφίας: Σάκης Τσάκωνας. Τηλεσκηνοθεσία: Παναγιώτης Κούτρας. Παραγωγή: LTV International-Λιάνα Πατέρα.
Το πρόγραμμα παρέχει την επιλογή υποτίτλων. Ελληνική σειρά. Επεισόδιο 22. Δυο εβδομάδες έχουν περάσει μακριά από τον Αντώνη και τα νεύρα της Χριστίνας είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Η Σάσα τής προτείνει να επισκεφτεί ψυχίατρο για να την βοηθήσει να ξεπεράσει το πρόβλημά της. Πραγματικά η επίσκεψη γίνεται, αλλά η Χριστίνα φοβάται να πει στο γιατρό την αλήθεια για τον Αντώνη. Από την άλλη πλευρά, ο Αντώνης προσπαθεί με αγωνία να μάθει τι συμβαίνει στη Χριστίνα. Όταν, λοιπόν, μαθαίνει ότι η Χριστίνα πηγαίνει στον ψυχίατρο, τρελαίνεται... Σπεύδει κι αυτός στο ιατρείο, και εκεί πια λύνονται, μια για πάντα, όλες οι παρεξηγήσεις... Παίζουν: Άννα Παναγιωτοπούλου (Χριστίνα Μαρκάτου), Κατιάνα Μπαλανίκα (Σάσα), Μαρία Καβογιάννη (Ασπασία), Παύλος Ορκόπουλος (Λουκάς), Κατερίνα Ζιώγου (Ντορίτα), Θανάσης Ευθυμιάδης (Αντώνης), Μαρία Φωκά (Όλγα). Σενάριο-σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ρήγας. Σκηνικά: Ντίνος Πετράτος. Ενδυματολόγος: Έβελυν Σιούπη, Νανά Σμυρνή. Διευθυντής φωτογραφίας: Σάκης Τσάκωνας. Τηλεσκηνοθεσία: Παναγιώτης Κούτρας. Παραγωγή: LTV International-Λιάνα Πατέρα.
15:40–18:30
K8
Ενημερωτική εκπομπή με τον Νίκο Ευαγγελάτο. Το «Live News» ανοίγει παράθυρο στον κόσμο, φιλτράροντας τις εξελίξεις με τη ματιά της εμπειρίας και της ευθύνης. Με τα πρωτοποριακά AR και AI γραφικά -σήμα κατατεθέν της- η εκπομπή ενισχύει την παρουσίαση της είδησης, καθιστώντας την πιο κατανοητή, άμεση και οπτικά καθηλωτική για τον τηλεθεατή. Το «Live News» δεν ακολουθεί την επικαιρότητα, δίνει τον ρυθμό στις εξελίξεις. Αρχισυνταξία: Αντώνης Τσολιάς, Σταυριανή Καραμανίδη, Άννα Μαρινάκη.
18:30–19:45
K8
Ψυχαγωγική εκπομπή με τη Μαρία Μπεκατώρου. Το «The Chase» επιστρέφει για 5η σεζόν στο MEGA. Η Μαρία Μπεκατώρου δίνει ξανά το σύνθημα για την πιο ανατρεπτική καταδίωξη γνώσεων και υποδέχεται παίκτες και Chasers σε νέες, επικές μονομαχίες. «Το Γεράκι», «Το Βουνό», «Η Γυναίκα με τα Μαύρα», «Ο Αδέκαστος Επιθεωρητής» και το «Σούπερ Αγόρι»δείχνουν ανίκητοι. Είναι όμως; Οι παίκτες καλούνται να επιστρατεύσουν, και φέτος, ταχύτητα, στρατηγική και, φυσικά, γνώσεις. Στόχος τους; Να ξεφύγουν από τους Chasers και να διεκδικήσουν περισσότερα από 10.000 ευρώ. Παραγωγός: Αντώνης Μάτσος. Creative Producer: Γιάννης Μπίτσικας. Σκηνοθέτης: Πάνος Γεωργίου. Project Manager: Βασίλης Μεγκλίδης. Αρχισυνταξία: Δήμητρα Πασσά. Οργάνωση Παραγωγής: Σταμάτης Τσάκωνας.
Κάθε σημαντικό γεγονός που ενδιαφέρει τους πολίτες από την Ελλάδα και τον κόσμο κάθε βράδυ είναι MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ. Η δημοσιογραφική ομάδα του MEGA ερευνά, παρουσιάζει, αναλύει και σχολιάζει την πραγματικότητα με αμεσότητα, αξιοπιστία, εγκυρότητα, χωρίς εντυπωσιασμούς. Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA έχουν θέση όλες οι απόψεις. Με τη Ράνια Τζίμα.
Αθλητική εκπομπή.
Δελτίο καιρού.
Διαφήμιση
21:00–22:00
K8
Αθλητική εκπομπή. Παρουσίαση: Παναγιώτης Περπερίδης.
Ποδοσφαιρικός αγώνας. Προημιτελικός. Φάση 1 από 2.
Διαφήμιση
Χρήσιμα
Αναζήτηση, “Τώρα στην TV”, prime-time blocks.